0164-745994

Wat wij bieden

Samenwerkingen: Way-Out Dagbegeleiding

Way Out Original 400Way-Out Dagbegeleiding in Goes werkt voor jongeren die (tijdelijk) niet naar school gaan of dreigen uit te vallen. Het is een innovatief jeugdhulpprogramma dat door zijn doelmatigheid en op maat gesneden aanpak bijzonder effectief is en een snelle verbinding maakt naar andere jeugdhulpprogramma’s en scholen.

Wat doen wij

De begeleiding is een individuele aanpak die jongeren onderwijsrijp maakt. Met als positief gevolg dat er minder schooluitval is en de jongere gemotiveerd raakt om terug te keren naar school.

Way-Out Dagbegeleiding is laagdrempelig en kleinschalig. Veiligheid en welzijn staan voorop. We bieden een prikkelarme omgeving en werken met betrokken en goed gekwalificeerde zorgverleners.

We werken praktisch, snel en zorgvuldig. We hanteren op dit moment geen wachtlijsten, waardoor we snel en actief met de jongere aan de slag kunnen. Dit voorkomt verdere leerachterstand of schooluitval. De jongere leert weer op zichzelf en anderen te vertrouwen en kan daardoor de draad weer oppakken. Jongeren volgen onder professionele begeleiding een programma op maat, gericht op onderwijs, waarbij we sport, techniek, IT, creativiteit, het leren van een ambacht of andere werkvormen inzetten.

Als dat nodig is zoeken we samen met de jongere naar het hanteerbaar maken van persoonlijke problemen. Wij betrekken ouders of wettelijk vertegenwoordigers nauw bij het proces.

De ondersteuning is individueel bepaald en heeft als grondslagen:

 • Achterstanden voorkomen
 • Achterstanden inlopen
 • Schoolmotivatie aanwakkeren
 • Schoolangst reduceren en/of het (weer) schoolrijp maken

Ons doel

Way-Out Dagbegeleiding kijkt naar wat nodig is en werkt samen met verschillende partijen. We bieden jongeren een plek waar aandacht voor ze is en waar gewerkt wordt aan een individueel persoonlijk perspectief. Ons doel is het aantal jongeren dat thuis zit of dreigt uit te vallen op school fors te verminderen en te zorgen voor een zinvolle daginvulling. In Noord-Brabant leveren we al geruime tijd deze diensten met succes.

Onze hoofddoelstelling is het weer oppakken en continueren van een schoolloopbaan. Mocht terugkeren naar school niet mogelijk zijn, dan kan er toegewerkt worden naar (gecertificeerde) vakscholing op basis van leermeester-gezel principe, waardoor er een certificaat behaald kan worden. De nadruk leggen wij op ondersteuning op maat en op gezond psychosociaal functioneren.

Onze werkwijze

 • Geen wachtlijsten
 • Geen 9-5 mentaliteit
 • De-escaleren
 • Integrale samenwerking
 • Systeemgericht
 • Oplossingsgericht
 • Inspringen op culturele diversiteit
 • Juiste mensen op de juiste plek

Onze missie en visie

Way-Out Dagbegeleiding is een organisatie met lef. Wij leveren hulpverlening op maat. We zien mogelijkheden buiten de reeds bestaande routes.

Way-Out Dagbegeleiding is een samenwerking tussen Basic Trust en Pandor Jeugdzorg. De jarenlange ervaring en unieke deskundigheid van onze beide organisaties zetten we in voor kwalitatief, verantwoorde, creatieve en doeltreffende zorg.

We hebben ambities, maar stellen laagdrempeligheid en kleinschaligheid voorop. Onze kernwoorden hierbij zijn: contact en nabijheid, vertrouwen in de kracht en eigenheid van onze cliënten en werknemers. We zijn steeds op zoek naar nieuwe manieren om hulpverlening efficiënt, passend en juist in te vullen.

Bij vragen of aanmeldingen graag contact opnemen via:

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 06-82780026
Open: maandag t/m vrijdag
Tijden: 08:30 uur – 17:00 uur

PANDOR

Hoofdkantoor
Vijfhuizenberg 44
4708 AL Roosendaal

Algemeen telefoonnummer:
0164-745994
Bereikbaar ma. t/m vr. 09:00 – 17:00 uur

info@pandorjeugdzorg.nl

Logo ISO 9001 transparant
Logo ISO 9001 transparant
Logo ISO 9001 transparant